f

2009-08-20

52 arter återstår innan målet är nått. Tänkte lista de 52 arter som jag tror är mest realistiska att fånga för att uppnå detta mål.

Fortsätter med nummer 6-10.

Bäckröding, Salvelinus fontinalis
En fisk som ofta räknas som mer eller mindre skadefisk då den är inplanterad och slår ut lokala öringstammar. Detta borde kanske innebära att folk är villiga att sprida fiskevatten för bäckrödingen men jag är helt blank på ställen för den här arten. Tror knappt den får inplanteras längre heller. Kanske får åka en bit norrut för att få den men borde inte vara så svårt. Svårighet 4/10

En ganska ovanlig fisk, särskillt här på västra sidan Sverige. Har dock vissa planer men blir nog ganska svårt. Körde ett pass i våras som inte gav något. Svårighet 7/10

Inte helt ovanligt att dessa fångas under sportfiske men inte jättevanligt heller. Öresund är hetaste platsen för den här. Svårighet 6/10.

Har tre sjöar/dammar där den här fisken skall finnas. Är inte säker på någon av dessa vatten men åtminstone ett av dessa vatten är jag ganska säker på. Hur man sedan riktar fisket efter just gräskarp i detta vatten har jag inte lurat ut ännu. Svårighet 5/10.

Också en sån där liten ovanlig fisk som man aldrig hörs fångas på krok men lokaler för arten finns säkert bra dokumenterat. Svårighet 8/10.

0 kommentarer:

Subscribe to RSS Feed