f

2009-08-14Äntligen multe på land. Dagens taktik var att försöka locka bort multarna och få dom att äta på ett mindre farligt ställe. Det gick sådär, de enda fiskarna som vågade sig ut var de minsta i stimmen och dom var väldigt petiga också. Idag tror jag dom ryggade för kroken, flera fiskar som simmade rakt mot betet och sedan när dom hade en centimeter kvar simmade dom snabbt undan. Släppte man ner en brödbit utan krok tog dom den ofta direkt. Jag fick därför försöka gömma hela kroken i brödbiten vilket givetvis försämrar krokningsförmågan men till slut lyckades jag kroka fisken på bilden.

Det blev lite av en panikartad fight, fisken var ganska lugn tills den fick syn på håven. Dessutom simmade dess stimkompisar brevid den under fighten vilket gjorde det hela en aning förvirrande. Men till slut kunde den landas. En förhållandevis liten multe på 2,3 kilo. Efter vägning och några snabba kort fick den vila lite i håven (se bild från mobilbloggningen i inlägget nedan) och samla krafter innan den simmade tillbaka.

Nu är nog fisket på platsen kört ett tag framöver, det brukar bli så. Efter att dagens multe blev återutsatt simmade stimmet omkring och samlade ihop sig i ett helt annat tempo än några minuter innan. Sedan var dom borta.
Categories:

1 kommentarer:

Subscribe to RSS Feed