f

2010-04-03

Dagens fiske gick inget vidare. På första sjösättningsrampen var det fortfarande fullt med snö så vi fick flytta oss och ta en annan ramp. När vi väl fått i båten var fisket segt, inte ett känn på några timmar. Vi snackade med några i en annan båt som även dom inte känt något på hela dagen.

En dag helt utan napp blev det dock inte. Det var en del fiskgjusar som flög runt och plötsligt satte en fart mot vår båt. Jag tänkte att den hade fått syn på en fisk i ytan nära båten, däremot såg polaren lite orolig ut för han hade redan listat ut att det var hans vobbler den var ute efter. Ned dök den och plockade vobblern klockrent i klorna, efter en kortare fight med slirbroms-skrik släppte den som tur var. Det hade inte varit kul att försöka kroka loss en sjövild fiskgjuse.

Tyvärr hann jag inte få upp kameran, det hade kunnat bli riktigt bra bilder, innan den släppte och flög bortåt.

Vid en förflyttning trasslade startsnöret till motorn till sig på något mystiskt sätt, efter många om och men kom det loss men hade tagit en del stryk och efter några startförsök gick det av. Det var bara att ta fram årorna och ro tillbaka. Som tur var hade vi ström och vind hyfsat med oss. Vi hade beten efter båten under rodden hem också men det gav heller inget.

Surt sa räven, funderar på att köra lite havsöring nu det kan ju inte gå sämre i alla fall.
Categories:

0 kommentarer:

Subscribe to RSS Feed