f

2010-11-06

Perfekt väder för nattfiske efter skrubba ikväll. Stjärnklart, någon minusgrad och i princip helt vindstilla. Friskt och härligt väder. Nu skulle det dras skrubbor.

Såg direkt när jag kom ner till vattnet att det nog inte skulle dras några skrubbor idag. Inte många centimeters sikt. Vattnet var som en brun soppa som jag lyckades fånga på den här bilden.

Jag gick trots runt lite och tittade under lamporna utan att se något annat än stora stim av storspigg. Lyste lite på måfå ner i vattnet och långt in på det grunda fick jag syn på något som såg ut som formen av en skrubba. Tacklade snabbt upp flugspöt och satte på en ljus fluga. Den förmodade skrubban låg kvar på botten och visade sig inte vara en synvilla, undrar om den inte sov för den nafsade bara nyvaket efter flugan två gånger. Andra gången förstod den att det var något mystiskt med den och simmade snabbt undan.

Istället för att packa ihop bytte jag spö och tänkte fiska på stimmen med storspigg. Man vet ju aldrig, det kanske inte var storspigg det kanske var någon roligare art, om inte så slapp jag ju i alla fall notera en ny blanktur. På med en liten bit av en öronpropp på en krok i storlek 30 och efter lite trixande och en hel del napp på sänket fick jag upp den här storspiggen. Riktigt fina fiskar faktiskt.

Jag såg även skymten av en annan liten art som simmade bland storspiggarna. Osäker på vad det var eftersom den försvann så fort jag lyste på den. Kan eventuellt ha varit en väldigt avlång torsk.

4 kommentarer:

Haze sa...

Det var ett storspigg du laddade till ;)

staale sa...

öronprop?

Patrik sa...

Haze, kanske inte riktigt det jag hade hoppats på hehe.

Ståle, öronpropp, såna gula man har i öronen du vet?

staale sa...

Ja, jeg skjønner ordet öronpropp, men det er jo nesten like kult som fluefiske...
Hehe.

Subscribe to RSS Feed