f

2011-03-26

Idag blev jag medbjuden på en fisketur med Marran på ett ställe där han fått mycket grov abborre innan. Vi snackar nästan tvåkilosfisk. Förhoppningarna var alltså på topp för att kunna putsa på personbästat på abborre.

Till en början var det full action med tre hugg nästan direkt där alla fiskar spottade, troligtvis var detta smågäddor som var framme och nöp dom små mörtarna. En mört var dock fjällad på framkroppen, alltså troligtvis en abborre som var framme där.

Vi tog varannat hugg och jag hade tappat en fisk uppe vid kanten när gäddspöt (som vi satt lite bortanför alla andra) signalerade hugg. Vikten var fin men arten var fel, gädda på 2,4 kg till Marran.
Ungefär precis exakt när jag knäppte ovan foto så misstänker jag Marran ser att det är napp på ett annat spö. Min tur, att ta det.

Nej det kändes tyvärr inte direkt som någon abborre detta heller.

Gädda det också, 2,2 kg. Kul att få drilla lite fisk i alla fall. Tyvärr var den krokad illa i magsäcken och fick bli en kommande middag. Generellt var nappen rätt tveksamma idag, fisken ovan svalde mörten utan att ta någon lina och stog bara still.

Nästa hugg var Marrans och det var den förmodade mörttjuven från förmiddagen, en gädda på knappa kilot. Efter att vi skällt ut den och sagt att den inte skulle stjäla våra mörtar fick den simma tillbaka och besvärade oss inte mer under dagen. Antagligen sa den till resten av sina kompisar att dom inte skulle röra våra mörtar heller för efter den här fisken dog det ut totalt.

Det mest intressanta som hände under resten av dagen var när vi hittade en blå isbit.

Vi pimplade även under tiden vi väntade och testade det mesta, mormyska, vertikalt och balansare men det gav bara en liten stackare till abborre.

Sammanfattningsvis alltså en trevlig dag på isen i strålande väder med bra start och sedan dog det ut totalt.
Categories: ,

1 kommentarer:

Haze sa...

Trevlig dag iaf, och jäkla snygg bild på den blå isbiten.. ;)

Subscribe to RSS Feed