f

2011-07-30

Igår kväll stack alltså jag och Conny upp med hans båt till Gullmarn. Vi kom igång med fisket strax efter kl 20 och bestämde oss för att göra ett första stopp vid Torskcentralen för att se om torsken från förra turen fortfarande var på plats. Det var den. Det tog ungefär 2 sekunder efter mitt första nedsläpp och så satt det två "fina" torskar där på strax under kilot styck.

Förutom torsk blev det berggylta där. På väg till stället vi hade tänkt oss fiska på under natten stannade vi på en plats som gett lite allt möjligt men den här gången blev det torsk på några andra arter.

Så försvann då solen och vi ankrade upp på ca 20 meters djup.

Vi körde med lite olika tackel och krok- och agnstorlekar men där inne blev det bara vitling, sandskädda och någon enstaka torsk.

Conny hade med sig sin undervattenskamera som vi firade ner till botten. Det var en hel del krabbor och vitling och plattfisk simmade nyfiket fram till kameran för att undersöka den. Vi riggade även en liten agnad tafs på kameran för att kunna filma något napp men det var svårt. Till slut fick vi i alla fall en sandskädda på kamerariggen.

Vi fiskade natten igenom och på slutet av mörkerperioden flyttade vi oss och körde runt lite för att testa allt från fiske djupare till grundare och även över bergsbotten. Det gav inget speciellt det heller. Sammanfattningsvis blev det torsk, berggylta, sandskädda, skrubbskädda och vitling - ganska dåligt fiske men det känns skönt att man testat ett nattpass, tanken var god.

2 kommentarer:

Haze sa...

Bra försök! Ett par sådana försök till så lär det dyka upp något ;)

Patrik sa...

Ja du har rätt, det var rätt drygt att sitta och dra småvitling mitt i natten. Trots det är jag lika fiskesugen nu igen.

Subscribe to RSS Feed