f

2011-08-23

Kolla in Fiskeligan-bloggen (länk till höger). Jag skickade ett hets-SMS till Hasse efter dagens fångst av sjustrålig smörbult (en art jag vet han är lite sugen på). Det SMS:et fick man ju rätt snabbt äta upp, han följde nämligen Adams exempel från tidigare i somras och plockade en tungevar i Gullmarn. En hel del annan kul fisk blev det också.

Förövrigt kan jag rapportera att ett antal gräskarpar har rymt från dammarna på golfbanan i Hovås. Det hela började med en rapport om en fångad gräskarp i havet(!), fisken identiferades till en multe förövrigt (hoppas gräskarpen smakade bra he he). Efter en del luskande och kontakt med banchefen på golfbanan så är det alltså så att ett (okänt) antal gräskarpar har smitit ut i havet. Kan dom överleva någon längre tid i saltvatten? Någon som har någon teori?

Givetvis passade jag på att fråga om det var ok om jag fiskade lite i deras golfdammar men helt oväntat var det inte populärt.
Categories: , ,

3 kommentarer:

joacim.naslund sa...

En gräskarp i havet är förmodligen död inom kort.

Adam sa...

Va taskigt!

Verkar ändå som gräskarp klarar av lite saltare vatten, ett tag i alla fall (Saliniteten är ganska hög där uppe). Någon övervintring lär det inte bli tal om, men lite fiske kanske det kan bli om du är snabb!

http://resources.metapress.com/pdf-preview.axd?code=p5353525l1475145&size=largest

http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1095-8649.1980.tb02794.x/abstract

Kul att du lyckades fånga en sjustrålig smörbult!

Patrik sa...

Intressant, verkar som dom klarar sig ett tag kanske. Tror vattnet är hyfsat sött där dom smet, men kanske inte i dom låga halterna i försöken. Dom borde hålla sig till utloppet kan man tycka. Fasen att det är avspärrat där bara.

Subscribe to RSS Feed