f

2012-02-13

http://www.sydsvenskan.se/omkretsen/kavlinge/article1607989/Fiskare-vill-fortsatta-att-fanga-multe.html

50 multar i ett nät kan inte vara direkt positivt för lokala multebestånd.
Categories:

6 kommentarer:

Team Navia sa...

Läste också det. Helt bedrövligt! Framför allt när lommabrukten, som tidigare var ett riktigt eldorado nu blivit värdelöst, just på grund av att det nätats sönder där.

Team Navia sa...

/Anders

Patrik sa...

Så jäkla trist. Har hört om andra ställen där multefisket helt förstörts av nät.

Marran sa...

Stor skandal! vilka svin.


/Marran

fiskeberra sa...

Helt sjukt. Speciellt då multen verkar vara jäkligt stationär. Jag fiskar på liknande platser som i artikeln och skulle ett sådant nät placeras där, och ta 50 multar, så kunde jag packa ihop grejjerna för året. Så få fiskar är det man fiskar på.

Har ett antal områden som jag fiskar på. Här vet man att någonstans inom någon km kuststräcka så står ett eller några stim (2-6 fisk/stim). Olika platser från dag till dag men man ser alltid stimmen. Kanske är det så att fisken stryker längs kusten på försommaren och stannar på ett lämpligt ställe och sen håller sig där? Den kanske simmar tillbaka till samma ställe år efter år? Ingen som vet...

Det måste fram mer forskning hur fisken rör sig och hur stationär den är, innan dess är det idiotiskt att ens diskutera nätfiske. Har nämligen några platser som tidigare varit bra men som de sista åren inte tagit någon fisk alls, beroende på nätfiske. Om fisken bara varit vandrare så borde dessa platser innehålla fisk år efter år även efter nätfiske. De gör de inte...

Patrik sa...

Jag skulle inte bli alls förvånad om det är samma individer som besöker samma platser år efter år. Dom har helt klart samlingsplatser i hamnarna där dom samlar ihop stimmen och det kanske talar för att dom är stationära.

Det var just dina ställen jag tänkte på Berra som hade förstörts av nätfiske.

Subscribe to RSS Feed