f

2012-02-14


Det har på senare tid kommit samstämmiga uppgifter om att fångsterna av sik har minskat på de populära isfiskeplatserna kring hamnarna i Göta älv. De senaste säsongernas hårda fisketryck har inneburit att mycket sik har tagits upp, då ingen fångstbegränsning har funnits. Detta har exempelvis gjort att stora mängder sik tagits upp av enskilda isfiskare. Fisket är fritt, men då Gula Kortets bestämmelser gäller i området överväger vi att införa en fångstbegränsning, vilket just nu saknas för sik.

Vår rekommendation är därför att högst 10 sikar per person/dag får behållas och detta gäller från och med 15/2 2012. Tillsvidare gäller att rekommendationen bör efterföljas. Vi är tacksamma för att alla hjälper till att sprida informationen.

Sportfiskarna Region Väst / Göteborg
031-401740


Eller se Sportfiskarnas Hemsida: http://www.sportfiskarna.se/SportfiskarnaregionG%C3%B6teborg/NyheterG%C3%B6teborg/tabid/432/smid/385/ArticleID/856/reftab/432/Default.aspx
Categories:

10 kommentarer:

Joakim sa...

Riktigt bra imitativ!

testa att skicka ett mail till mig. joakim.jacobson@hotmail.com

Haze sa...

10 sikar på en dag!! Det hade varit en fördubbling av min totala sikfångst de senaste 30 åren ;)

Unknown sa...

Ja nu börjar det likna något. Fortsätt så, så kanske det finns något kvar till de som skall leva på det;)

Unknown sa...

Unkown = Per

Patrik sa...

Ja nu finns det väl tyvärr inte så många rovfiskar kvar som är stora nog att äta en sik, dom är ju upptrålade. Antar det var detta du syftade på ;)

6Tant sa...

Jo måste hålla med dig, trålas något fruktansvärt i Göta Älv. Bara att se på allt sediment som lämmarna drar upp. Men sedan är ju det bara några km till Fiskebäck =)

Har du vågat dig på att räkna hur mycket soppa du kräverr per kg fisk? Med tanke på storleken på fiskarna så lär ju kräfttrålarna ligga evigheter för dig i bränsleeffektivitet =)

Patrik sa...

Nej det har jag inte gjort. Det gör dom säkert så effektivt som en trål fungerar, det är ju det som är problemet liksom. Hade inte det trålats så hade vi inte behövt förbruka massa bensin för att få en havsfisk över 1 kilo.

6Tant sa...

Äsh skyll på skoskav. Om du tar cykeln ner till Björla så kan du få en 5kg multe utan en droppe bensin;)

Vet ju att drevet emot trålare går hårt nu bland sportfiskare. Men kan bara säga det att så tomt som det är nu kan inte endast bero på trålningen. Har ju fiskat nere i Göteborg i år och kör ju med ekolodet igång hela tiden. Finns knappt en fisk i hela Askimsfjorden. Och där kör inga trålare. Så det är nog dags att vidga sina vyer lite. Tråkigt är det i vilket fall som helst.

Patrik sa...

Jo för det är ju bara att åka ner och hämta en multe :)

Jo det är väl sälen som tar all fisk. Som vanligt.

6Tant sa...

Så ni kan inte få upp multen? Allt annat har ju ni rensat i Askimsfjorden. Men det förklarar ju att det finns multe. Hör här:
Sikbeståndet minskar = sportfisket. Abborrfisket i vallgraven kört = sportfisket. Torsken borta i Askimsfjorden = lättfångad sportfisk. Multen svårfångad sportfisk = bra bestånd. ==>

Det måste vara sportfiskets fel att det är så tomt =) Summa kardimmumma. Sportfiskare klarar inte av att sköta bestånd och det är därför bättre att hyra ut vallgravfisket till en yrkesfiskare =)

Du får väl förnedra dig själv och ringa om du skall ha någon tunga. Ha de!

Subscribe to RSS Feed