f

2012-03-01

Jag vill ha en med längre gällockstagg
Börjar bli enormt fiskesugen här men har inte någon bra plan för helgen än. Jag har lite funderingar på ett försök efter randig sjökock i Gullmarn (om isen nu är borta?). En annan plan är ett frest efter oxsimpa på Tjörn. Eventuellt blir det bottenmete efter sik/abborre/mört. Jag får se vad jag hittar på helt enkelt.

6 kommentarer:

Joakim sa...

Skall bli skönt med vår så man kan utöva lite riktigt fiske!

En fråga ang. Gullmarn och havsfiske överlag, dels hur är fisket nu när det är kallt? Som i sötvatten dvs trögt?

Sedan under vintern fångas ju många spännande arter i Gullmarn från isen. klrocka, bleka m.m. Sällan man ser de fångas på sommaren? Är de inne och leker under vintern eller?

Patrik sa...

Nej det är inte trögt nu, isfisket brukar ju vara bra men det är såklart svårare att fiska från land.

Klorocka hör man sällan om på sommaren nej, men jag misstänker det kan vara att det är få som fiskar stationärt på rockorna. Bleka fångas på sommaren.

Joakim sa...

Okej. Har lite planer för havsfiske till sommaren. Är det svårt att fånga intressanta arter från land i Gullmarn? Inte bara gylta och sandskädda.

Skall bland annat se om jag kan lura en förleks-sjurygg. Dock inte i Gullmarn. :)

Joakim sa...

Ber om ursäkt för en aningen snabb kommentar. Hittar ju svaret på min fråga i din föregående. Klurigt att fiska i havet utan båt i många fall..

Pelle Hobbyfiske.se sa...

Tänk på att Gullmaren är skyddad zon f.om 12-01-01 riktat fiske efter Torsk, kolja, Bleka (Lyrtorsk) är förbjudet. Dessa arter måste omedelbart återsättas vid ev fångst. Endast handredskap är tillåtna artskyddet gäller hela året. Dörja makrill är tillåtet.

Joakim sa...

Alltså är det tillåtet att bottenmete gylta och plattfisk?

Subscribe to RSS Feed