f

2013-02-16

Det blev en del spön i jakten på rocka.

Idag gjorde jag ett nytt försök på klorocka. Den här gången tillsammans med medlemmar från Fiskeligan. Hasse, Adam, Andy, Marcus och Thede. Det blev en trevlig dag på isen där Adam fick finaste fisken genom en klorocka på 340 gram. Hasse plockade irriterande nog en skarpsill och Marcus fick ett helt gäng nya arter.

Själv fick jag sill, sej, sandskädda och vitling. De andra arterna som kom upp var makrill, knot, torsk, klorocka, svart smörbult och skarpsill.

Det här var det närmaste ny art jag kom idag. Den understa fisken verkar väldigt suspekt men jag är nästan helt säker på att det är en missbildad sill trots den hade väldigt skarp buk jämfört med de andra sillarna på bilden.

Hasse bänder makrill

Adam visar var skåpet skall stå med sin klorocka...

...som samlade massa mer eller mindre avundsjuka beundrare

Otroligt söt fisk! Vid tillbakasläppet så gjorde den på bilden och låg och flöt en stund.

Finn ett fel. Mitten. Hasse psykade mig genom att plocka en skarpsill framför näsan på mig. Skillnaden på arterna syns ganska tydligt på bilden

Categories: , ,

3 kommentarer:

Haze sa...

Ja det kändes gott att fresta med en skarpsill :D Men Adams fisk vann lätt ändå idag.. Tack för en fin dag! Hoppas vi får tid att komma ut på nya äventyr tillsammans snart igen. Jag blev lite ockuperad idag av Thede så mycket av artsnacket jag hade hoppats på uteblev.

Patrik sa...

Tack själv! Kanske en gemensam norssatsning nästa gång? Hörde från Marran att han fått en viss fisk som var fullproppad med uppätna norsar. Det tyder på att dom inte bara är mytomspunna väsen..

Haze sa...

Låter mycket trevligt. Nors... tänk om legenden är sann? Tänk om de finns på riktigt!!

Subscribe to RSS Feed