f

2013-04-29


Så var det äntligen dags att göra en artsatsning jag varit sugen på och planerat i flera år. Efter en timmas flygning landade jag och Jennie på den otroligt superhemliga ön som är hemvist för de svartmunnade smörbultarna. Efter en taxiresa till hotellet och snabb incheckning var det dags att förflytta sig till fiskeplatsen och börja fisket direkt. Spötuben var fylld med spön och kylväskan laddad med agn.
Medan jag riggade spö nummer två eller tre såg Jennie att det nappade direkt på första spöet men mothugget var resultatlöst. En dryg timma senare hade jag haft ett ordentligt hugg som troligen var öring eller någon annan art samt lite småpill då och då. Jag gick för att kolla ett av spöna som hade fiskat lite för sig själv inne vid kanten och när jag vevade upp kände jag det satt något på. Jag såg direkt att detta inte var någon vanlig svart smörbult utan något med helt annan kroppsform - svartmunnad smörbult och art nummer 67! Gött mos!Våg, och måttband tas fram för att dokumentera en svartmunnad smörbult

Exakt samtidigt kom Rickard och Mattias (?) ner till fiskeplatsen och kunde assistera med fotograferingen. Rickard drog en snabb öring och Mattias någon enstaka smörbult men sedan dog det ut. Vi flyttade oss till en annan plats och där small det på fler bultar. Mattias fick bland annat några strax över hektot och jag fick bland annat en lite större jag med (ca 60 gram som min lite okänsliga våg visade).

PB men hyfsat ointressant då det räckte gott med arten

I söndags så stack jag och Jennie ner till fiskeplatsen igen optimistiskt beväpnade med inlagd sill och prinskorv som agn (i brist på annat) jag vet inte om det bara var agnet eller om det var trögt men några napp hade vi inte alls.

 Stort tack till Rickard (och Mattias) för allt förarbete, alla tips och guidning!

7 kommentarer:

Haze sa...

Grymt kul!! Vilken drömfisk, frågan är när jag ska lyckas med denna??

Patrik sa...

Åk dit och hämta en! Prinskorv skall vara ett hett agn har jag hört ;)

När blir det ett oxsimpefrest då?

Haze sa...

Egentligen när som då det är kvällar som gäller. jag föreslår 11/5 men kan även nu på torsdag kväll o fredag kväll. Det blir ju sent..

Patrik sa...

11/5 låter som en plan, vi kan ta det preliminiärt då kanske. Antar det hänger på väder och vind också. Spännande! :)

Haze sa...

Kul! Jag preliminärbokar den 11/5 då :)

Marran sa...

Grattis till ny art!!

Nu får ni lugna er med nya arter, börjar känna mig lite stressad he-he!

/Marran

Patrik sa...

Haze: Gött det! Snart är vi ifatt Marran! ;)

Marran: Tackar! Du kan nog känna dig lugn men annars är det väl bara för dig att gå ut och dänga en vobbler och få på en tvåfläckig dubbelsugare eller nått hehe..

Subscribe to RSS Feed