f

2013-05-12

Hasse med dagens största skrubba på dryga 5 hekto om jag minns rätt
Igår var tanken på att jag skulle göra ett nytt försök på oxsimpa, en art jag gjort riktade försök på några få gånger innan. Det heta fisket skulle börja efter det blev mörkt enligt dagens eminenta guider Hasse och Petter som förövrigt hade fiskat i flera timmar när jag kom ner. 

Hasse och Petter bokför ett par fiskar till.
Fisk högg oavbrutet på bottenmetena och det kom upp sandskädda, torsk, skrubbskädda, öring, gråsej och näbbgädda.

Hasse med klassisk näbbgäddepose
Kul fiske även om inget spektakulärt högg. När det började mörkna så gick jag och la ut tre spön i en kanal som såg het ut. De räkagnade krokarna lades mellan stenar och bland tång på 30-40 cm djup.
Efter en stund hade det huggit något svårfotat.


 En ål!


Detta var nog dagens bästa foto på arten om inte Hasse styrde upp något med sin kamera. Kul fångst eftersom jag saknade foto på den här arten. Det finns väl visst utrymme för att få till något bättre "artfoto" men men. Ålen återutsattes givetvis och fisket fortsatte.

Mörkret föll
Innan det blev helt mörkt ville vi inte börja leta oxsimpor. Fisket ut på det djupare partiet fortsatte. Kanske läge för en femtömmad skärlånga?
Hasse har något på g.
Just när det nästan var helt mörkt började simporna komma. Tyvärr inga oxsimpor utan rötsimpor.

Rötsimpa i lekdräkt

Tyvärr hade vinden börjat öka under kvällen och nu när det var dags att börja leta oxsimpor så blåste det så mycket att vågorna gjorde det svårt att se något. Vi försökte ett tag men bestämde oss för plan B. Ett nytt ställe som skulle vara lite mer skyddat.

Väl framme på nya stället så såg vi direkt en ål, en id som mest fnös åt min räka och en skrubba som jag inte kunde motstå att fånga. Eventuellt såg vi även en suspekt simpa men det var väldigt svårt att se även här så vi bestämde oss för plan C, en ny plats. Efter en 10 minuters bilresa så visade det sig att det inte gick att ta sig fram till fiskeplatsen pga streetrace. Inte mycket mer att göra än att köra hem igen, utan oxsimpa på kamerans minneskort. Nästa gång däremot, då skall den upp!

2 kommentarer:

Haze sa...

Streetrace som sätter stopp för oxsimpefresten, klart de ska straffas!

Patrik sa...

Absolut!

Subscribe to RSS Feed