f

2013-07-11


Idag har det blivit allt från gäddfiske till kräftsafari. Temat för dagen kan nog vara udda agn - dumle och kycklingspett.


Jag och Jennie körde lite gäddtrolling och redan i första viken small det på en gädda på Jennies spö, tyvärr gick den loss i ett stort plask. Den såg ganska fin ut och vägde säkert 4-5 kg.

Artsatsning blev det också efter sjöns siklöjor. Jag testade att agna med bröd först och fiskade på vakande fisk. Det var grymt spännande innan man såg vilken art det var som nappat. 


Mört. Allt var dock inte mört som visade sig i ytan, det är jag säker på, men trots försök med knott, mygga och dumlekola blev det bara mört idag. Jodå, mörten verkade älska dumle.

Vi matade sedan sjöns flodkräftor med kycklingspett och då plötsligt i mörkret bland stenarna visade sig en liten mörk fisk. Undrar vad det var, undrar om det finns bergsimpa i sjön. Det var väldigt svårt att se vad det var, jag tyckte varken det var likt en abborre eller mört men inte heller likt stensimporna jag sett i åar. Den var inte intresserad av kyckling. Kanske läge för en satsning med mask nån natt.
Categories: ,

0 kommentarer:

Subscribe to RSS Feed