f

2014-06-29


Idag mötte jag upp "Art-Kjell" vid Skredsvik. En heldag med artsatsningar var planerade. Vi hade inte bestämt exakt vad innan, vilken art vi skulle satsa på berodde lite på väder och vind. Det blåste lite mer än väntat men vi bestämde oss ändå på att köra lerskädda med chans på bonus-klorocka.
Efter ha lagt några timmar på driftfiske utan i princip några napp alls tröttnade vi och ankrade upp i lä mellan två öar. Upp kom några sandskäddor varav en som troligen skulle tyngt ner vågen till 3-4 hekto om vi vägt den.  Vi körde sedan in till den andra ön för att koka lite soppa och ta en paus när vi märker några små stubbar inne vid strandkanten. Måste ju undersöka vilken art det är så jag letade fram en krok i storlek 18 och på med en räkbit, bergstubben som det visade sig vara precis som vi misstänkte högg ganska omgående.

Ut igen till driftfisket efter lerskädda men det var lika trögt så istället drog vi vidare och försökte på bergvar och annat kul inne vid berget. Det gav inga superfiskar men lite fler arter. Dagens bästa fiskar för mig blev två blågyltor, en art som är ny för året. Dagens största fisk var en berggylta jag fick som kanske vägde 7-8 hekto. Det var först på slutet vid berget som det började hugga. Arterna som kom upp var sandskädda, torsk, vitling, glyskolja, blågylta, berggylta, stensnultra och bergstubb.
Categories: ,

1 kommentarer:

Haze sa...

Bra bild på bergstubbet!

Subscribe to RSS Feed