f

2014-09-20

Vet inte riktigt hur jag tänkte igår. Var nog helt inne på att det var en vik full med slätvarar. Fisken jag fick igår var helt slät men efter ha kollat upp lite mer noga och jämfört med fisken vi fångade i håv som var en klockren slätvar så är jag pinsamt nog ganska säker på att det är en liten piggvar. Jag stryker därmed slätvaren och hoppar tillbaka till 76 arter.

En kul fisketur var det hur som helst och slätvaren finns där så det får väl bli nya försök!

7 kommentarer:

Marran sa...

Synd att det inte var slätvar, men samtidigt kul att piggvaren verkar öka i antal. Kroppsformen visar ju att det helt klart är tal om piggvar.Slätvaren är mycket mer långsträckt.

Patrik sa...

Sägs att slätares är mer rund när den är liten men jag vet inte. Fisken känns ju helt klart piggvar så då är det väl det..

Patrik sa...

Slätvaren, inte slätares.

6Tant sa...

Den vänstra fisken skulle jag gått med på att det var en slätvar.

Marran sa...

Hmm, håller med 6Tant där,den vänstra fisken ser faktiskt ut som en slätvar.

Patrik sa...

Ja alltså den såg lite lurig ut i verkligheten, kroppsformen. Får skylla på att det var det som lurade mig. Särskilt jämfört med dasslocken till piggvarar man ser som är rundare.

Men jag är fortfarande rätt säker på det är en piggvar. Kollar man bilder på "riktiga" slätvarar är dom helt annorlunda. Dom har ju också dom där konstiga fenkanterna vid munnnen också som inte piggvaren har.

Får plocka en klockren slätvar nån annan gång.

Robert Andersson sa...

Du får fånga lite större så blir det lättare att skilja dem åt;-)

Subscribe to RSS Feed