f

2015-07-05

Det började som en artplan över några öl för mig och Hasse för några veckor sedan. En helg bestämdes och det var helgen som var nu. Planen växte och plötsligt var vi fyra som skulle fiska och två arter som skulle betas av. Först åka och fiska groplöja och sedan bergsimpa var planen. Och de som skulle fiska var jag, Hasse, Arvid och Rasmus.

Efter lite strul med att få loss ett fordon blev det Arvid som fick ställa upp med sin eminenta artfiskebil som packades full med grejer och så stack vi iväg. När vi köpte fiskekort på första stället lät inte han som sålde dom alls förvånad att det var groplöja vi var ute efter. Konstigt. Hade något annat gäng artfiskare redan varit där och dragit upp alla groplöjor? Knappast. När vi var framme vid sjön så såg vi hur det vakade och levde runt överallt. Det var Rasmus som redan hade tacklat upp innan som hann fiska först, direkt när han fått i grejorna hade han napp. Lovande! Några sekunder efter det kunde han lyfta en en ny art - groplöja. Jag skyndade mig och kunde lika snabbt efter utkast lyfta in min 82 art, gött mos!


  Ganska direkt efter det hör man hur Hasse ropar glatt från platsen han har valt. Groplöja här med!Vi tittar efter Arvid och hittar honom frenetiskt upptacklande vid bilen. Han har tänkt ut det ultimata groplöjetacklet och är i full färd med att montera sitt dedikerade groplöjeflöte.

Skulle han hinna innan Hasse jag och Rasmus hade tömt sjön på groplöja?

Skulle han hinna innan den snygga svarthakedoppingen hade slukat sjöns alla groplöjor?Hasse kan vi snabbt räkna bort för under tiden Arvid tacklar upp springer Hasse mest runt och skuttar likt en kalv på grönbete i en vild groplöje-yra likt det som händer på bilden nedan.


Det blir ingen dramatik för ganska snart har Arvid tacklat upp och kan även han lyfta in en ny art.


Vilken succe, alla fyra har fått nya arter. Lätt och snabbt var det också!


Vi fortsätter fiska upp ett gäng groplöjor och några av oss testar även att agna med dom för större fisk men inget mer händer och vi bestämmer oss för att dra vidare mot nästa artsatsning. På väg i bilen sniffar Rasmus fram ett tips på bäckröding, en art som Arvid saknar. Tipset var något i stil med "bäckröding finns i en bäck som rinner nära byn X". Rasmus kollar snabbt kartan och väljer ut en plats han av någon konstig anledning tror det är. Efter vi kört vilse men ändå på något sätt hamnat vid en bäck enligt kartan så går vi ur bilen och spanar. Jo det är en fin bäck där nere. Arvid sätter på en mask och kan sekunderna efter lyfta in en ny art i form av en snygg bäckröding. Stört!


Nästa stopp är en pizzeria för att fylla på med lite fett och kolhydrater innan nattens artsatsning efter bergsimpa skall starta. Vi kollar några olika ställen men träffar nog kanske inte helt exakt rätt plats då det enda vi ser är smågös, gers och mört. Rasmus tappar en rovfisk på sitt mete. Inga bergsimpor visar sig ikväll alltså. Men vad gör det efter en riktigt lyckad och kul fisketur ändå. Den sista biten hem är kämpig efter bortåt 60 mil i en bil utan AC på årets varmaste dag men med en ny art i protokollet är det värt precis allt!
Categories: , ,

2 kommentarer:

Haze sa...

Härlig rapport och vilken häftig upplevelse det var! Galet kul att dela groplöjeäventyret med detta gäng!

Andy sa...

Bara till å lyfta på hatten!

Subscribe to RSS Feed