f

2015-08-22


Jag och "Art-Kjell" hade pratat om att göra en satsning på djup mjukbottnen med småkrokar. Idag blev det av. Vi pratade om spetslångebarn, trubblångebarn, fyrtömmad skärlånga, fläckig sjökock, rödtunga mm när vi driftade en sakta sakta drift i den obefintliga vinden. Några napp blev det inte och efter ett tag ökade driften vilket tvingade oss ankra upp på 72 meters djup.


Vi hade en del pirål och troligen kräfta eller liknande som var på grejerna men inga klockrena fisknapp. Kjell hade oturen att kroka en pirål (bilden ovan). Själv fick jag flera ormsjöstjärnor. Vi testade lite alternativa agn så som maggot, mask, majs (dom hade bra fiske efter sandskädda på majs i vintras), knivmussla förutom räka. Efter nästan fem timmar utan vettig fiskkontakt kände vi att det räckte och la en stund på driftfiske efter lerskädda. Ingen lerskädda kom upp utan arterna som behagade nappa var knot, sandskädda, vitling, torsk och makrill.

Sammanfattningsvis en riktigt bra satsning som inte gav nått alls. Konstigt att det verkade helt fisktomt där nere förutom pirålarna. Skall man testa ännu djupare?
Categories:

2 kommentarer:

Haze sa...

Jag tror grundare... 30 cirka? Men det kan vara djupare med alternativt mörkerfiske?

Patrik sa...

Problemet grundare är ju att det är så många tråkarter som lägger sig i. Har ju legat i massa timmar på det djupet och fiskat i Gullmarn. Även testat mörkerfiske på det djupet, gav inget speciellt heller. Brukar ju alltid köra lite alternativa tackel när jag fiskat klorocka också, ha några småkrokar med. Problemet kanske är området, kanske behöver testa nya områden. Eller mörkerfiske djupare kanske? Får fundera ut nått =)

Subscribe to RSS Feed