f

2015-09-23


Jag har fått möjligheten att testa lite fiskegrejor som Wiggler tyckte borde passa bra till mikrofiske. Det här inlägget kommer att handla om Wiggers mormyskaspö 55 cm samt Stroft GTM 0,08 mm (1 kg).

Kombinationen ovan var en riktig höjdare till mikrofisket efter de allra minsta fiskarna. Jag har testat spön och linan med krok i storlek 32 och till skillnad från 0,10 lina jag kört med innan så går 0,08 mm linan lätt genom kroköglan på dessa små krokar. Med den 0,02 mm tjockare linan så fick man klippa den snett och pilla lite för den skall gå igenom.

Längden på spöt är perfekt för vertikalt kikfiske och presentationen och känslan var riktigt bra för sånt här finlirsfiske. Att det underlättar oerhört med bra presentation för t ex skeptiska arter som sjustrålig smörbult vet väl de flesta som har arten på sin artlista.

Rullen är av typen man vänder på för att bestämma om linan skall gå att dra ut eller inte. Detta passar perfekt för kikfisket.


Det här spöt kommer garanterat få vara med på framtida vadningar, då troligen med en tanagokrok redo om det skulle dyka upp några kul nålfiskar.

0 kommentarer:

Subscribe to RSS Feed