f

2016-01-07

Juli

Första helgen på semestern bjöd på värmebölja och en galen artsatsning.


Jag, Hasse, Arvid och Rasmus stack iväg till Hökensås för att göra ett försök på groplöja. Det tog bara några minuter innan vi alla hade fått en ny art, min 82:a i ordningen. Vi stack sedan vidare för att försöka på bergsimpa men det blev ingen sån. Arvid fick dock en bäckröding också.

Groplöja, art nummer 82
En annan kul sak som hände i juli var korta distansarttävlingar. Jag och Hasse körde en sådan som slutade oavgjort.
Jag gjorde ett ordentligt försök med mikrohäckla inomskärs runt Pater Noster. Conny ville testa sitt nya ekolod och jag hoppades på tobis eller skarpsill på min häckla. Det blev bara gråsej och makrill. Det blev också några metpass för mig och Arvid där ruda bockades av för året.

En semesterresa till Norge bjöd på någon timmas sötvattensfiske. Jag försökte först på dvärgmal och sen på solabborre. Dvärgmal såg jag bara en av men bommade arten. Solabborre däremot fanns det gott om och aggressiva var dom. Roliga samt snygga fiskar!


Innan månaden och var slut så hanns det med lite sikfiske där siken kunde bockas av för året. Att vara ute på nattfiske är bra avslappning. Att ha bonitofeber är däremot motsatsen till avslappning. Det kom en rapport i slutet av juli om bonitofångst vid Orust. Någon dag senare kom det en ny rapport från Bua. Jag läste rapporten på natten och efter någon timmas sömn så bar det av ner till Bua, jag fiskade så länge jag kunde men bommade arten igen.

Augusti

Första dagen i Augusti och bonitofebern hängde såklart kvar. Valet föll dock på insjöfiske. Fisket för mig gick inget vidare men Conny fick både gädda och abborre.

Dagen efter så dök chansen upp igen för lite fiske. Den här gången blev det bonitofiske och efter ha nött i massa timmar återstod fem minuter av fisketiden då plötsligt en bonito hugger. Efter en relativt lätt fight kan jag äntligen bocka av den här fisken. Art nummer 83!


Några dagar senare stack jag och Conny ut till utanför Pater Noster igen, den här gången var det inte mycket vind för en gångs skull men strömmen var besvärlig. Trots det fick Conny två långor, drömfiskar för mig. jag fick hålla till godo med lite vanligare arter.

Förutom detta fiske blev det lite nöjesfiske efter ruda och ett försök på guldfisk. Hasse och jag testade även ett nytt ställe för vadning som inte gav några ovanliga arter.

En riktigt spännande satsning gjorde jag och Art-Kjell. Vi la oss på 70-80 meters djup på mjukbotten i Gullmarn och testade lite allt möjligt i tackel och agnväg. Fisket var otroligt dåligt dock och efter fem timmars fiske utan känning (om man bortser från Kjells pirål) gav vi upp och testade annat som gav de vanlig arterna för Gullmarn.

September

September gick i mikrofiskets tecken. Först blev det en del artfiske i Kroatien. Riktigt kul att fiska på samma sätt man gör hemma i Sverige fast efter helt andra arter.


Jag Arvid och Hasse gjorde ett försök på tobiskung men det fisket blåste mer eller mindre bort och slutade även det i mikrofiske och arttävling.

Lerstubb
Det blev också en rejäl vadartur uppåt Bohuslän som inte gav något speciellt. Kommer återvända till den platsen igen för jag tror stenhårt på den.
Categories:

1 kommentarer:

Haze sa...

Sjukt kul läsning!!!

Subscribe to RSS Feed