f

2016-01-13

OktoberHösten brukar innebära fiske efter skrubba och så även 2015. Jag och Arvid började med en nöjestur där vi, om vi inte hittade något roligare, hoppades på grov skrubba. Det blev inget roligare, inte ens nån grov skrubba, men det blev en trevlig fisketur.


Jag hann även med en jiggfisketur i månaden, tyvärr var dom riktigt stora abborrarna inte sugna på min jigg men det blev en helt okej fisk på 820 gram samt massa småabborre.

Nästa tur blev ett fiske för vetenskapen. Vi var några som fångade så många svartmunnade smörbultar vi kunde en kall kväll. Det blev ett knippe, ungefär 30 stycken.

Så var dags för en ny art igen, en riktig drömfisk. Pigghaj!


Det var ett kul fiske med grov knot och lite blandade arter när plötsligt en pigghaj smäller på mina grejer och följer med hela vägen upp. Kändes som det gick en del ströpigghaj i området då Conny fick nån också. Pigghajen är ju fredad så det blev något snabbt kort innan den fick simma tillbaka igen och vi bytte plats. Riktigt trevliga fiskar dock, får hoppas dom blir vanligare så man kan börja fiska på dom igen.

Oktober var en riktigt bra fiskemånad för jag hann även med att putsa till mitt personbästa till 2580g på piggvar på en vadartur.


Månaden avslutades så som den började med fiske efter skrubba, fisket var helt okej och det blev ett knippe.

November

Månaden bjöd på liten fisk samt större fisk.


Blev lite avkopplingsfiske i en hamn som gav ett knippe arter innan det var dags för månades höjdpunkt, störfiske i Danmark.

Vi var ett gäng som åkte över dagen och fiskade i en stördamm. Det blev en lyckad tur där alla fick fisk. Jag fick två störar av två olika arter.


Fisket var kul, det är ju stor fisk med mycket napp men det känns ändå sådär, rent fiske-etiskt, att fiska på dessa stackars fiskar som går i dammen. Blir kanske eventuellt att man återvänder nån gång men då kanske till någon annat vatten.


DecemberTror bara det blev en fisketur under hela december. En vadartur där det i alla fall blev en hyfsad piggvar på lite över 2 kilo.
Categories:

3 kommentarer:

Haze sa...

Stör och pigghaj, ganska häftig avslutning på året ändå ;)

Patrik sa...

Ja över förväntan! =) Nästa del är din favoritdel med alla siffror!

Haze sa...

Wohoo!!

Subscribe to RSS Feed