f

2016-03-24


Det är bonitofrossa, femtömmad skärlångefrossa, klorockafrossa och nu senast sjuryggsfrossa. För ett tag sen börjades det rapporteras in sjuryggsfångster och frossan var ett faktum.

Sjuryggen var en art jag hade på bonuslistan på troliga arter. Alltså inte jättetrolig men ändå inte omöjlig. Så här skrev jag 2014:

Om det bedrivs yrkesfiske efter arten i Öresund borde det väl gå att hitta ställen där man kan fiska riktat och effektivt efter dessa. Även om det bara är vissa årstider. Måste helt klart vara ett fiske som väntas på att upptäckas. Jag får för mig sjuryggen gillar lite "pelagiska strukturer" i vattnet. Alltså t ex kedjorna på flytbryggor och liknande.

Och  förra året:

Sjurygg. Också en sån där art som känns att den kan knäckas när som helst. Fångas lite då och då på kikfiske efter piggvar och från turbåtar i Öresund bland annat. 

Hur som helst så försökte jag brottas med frossan nu men misslyckades. Årsmålet var ju 0 nya arter, det gick ju sådär med det målet. Jag bestämde mig i sista sekund och åkte uppåt Bohuslän igår efter jobbet. Väl på plats så går jag runt och spanar och får syn på något som simmar in i tången. Var det en fisk? En krabba? Såg annorlunda ut. Låter tångruskan vila en stund och återkommer sedan. Visst är det en sjurygg som simmar lojt där! Den är dock ointresserad av mitt agn och så är även nästa sjurygg jag hittar. Nästan så jag börjar misströsta lite men jag känner att jag inte fått till något ordentligt fiske på dom jag hittat så bara jag hittar en till som ligger lite bättre borde den kunna hugga.

Mycket riktigt, hittar snart en till och den tar mer eller mindre direkt. Lyfter upp den lilla gulliga fisken och succén är ett faktum! Gött mos med art nummer 85!

Samma sjurygg som förra bilden fast i annorlunda ljus.

Riktigt häftiga fiskar detta, väldigt annorlunda.

Går runt och lyckas faktiskt fånga en till sjurygg men sen ser jag inga fler. Vid det här tillfället hade det samlats ett helt gäng artfiskare på bryggorna och det blir lite arttjöt innan jag kör hemåt igen.

Just det ja, den sista fisken jag fiskade på var något skumt som låg i tången. Trodde först det var en skäggsimpa, såg bara en bit av stjärten och det såg till en början simpigt ut. Den var ointresserad och efter ett tag putte jag till den och den simmade in ännu längre in i tången. Det var ingen skäggsimpa men jag är fortfarande osäker på vad det var, det kan ha varit en svart smörbult men det kändes inte så. Leopardbult eller tångsnärta kanske?
Categories: ,

6 kommentarer:

Haze sa...

Stort grattis!! Fruktansvärt häftig fisk!!

Adam sa...

WTF! Hatten av... Grattis!
Hasse Hasse Hasse Hasse, vad ska vi göra åt detta???

Goofy sa...

Stort Grattis Patrik! :)
Riktigt grymma bilder också!
Man blir toksugen av att läsa alla coola rapporter! :))

Patrik sa...

Tackar tackar! Var gött att komma ut på lite artfiske igen!

Scott Hutchison sa...

That is a cool little fish! Well done. :-D

Patrik sa...

Thanks Scott!

Subscribe to RSS Feed