f

2016-04-04


Igår stod fiske på tapeten, efter en del velade vad vi skulle hitta på bestämde sig jag och Hasse för att det fick bli ett metpass i Lidan. Vi fräste upp till ån i Hasses dödsmetallsvolvo och avlöste några polska flötmetare som precis lämnade stället jag ville vara på.

Det var lite segt till en början men efter en stund började mäsket verka och Hasse fick en mört.

Mört

Stäm
Arttävlingen var igång direkt så klart. Mört, stäm och brax brukar vara ganska säkra. Id borde inte vara omöjlig heller. Vi trodde färnan skulle bli en nyckelart för vinst i arttävlingen.

Ganska snabbt kontrar jag Hasses mört till 1-1 med en mört jag med, en ganska grann mört på 300 gram snabbt följd av en id på knappt 8 hekto. Jag nöjer mig inte med att leda med 2-1 utan säkrar ledningen med en braxen på knappa kilot. Alltså snabbt upp i ledningen till 3-1!

Hasse knappar in via en fin id och utjämnar via en stäm  som skulle visa sig vara ligarekord innan det blir lite trögare med fisket. 3-3. Vad hände? Jag ledde ju nyss! Spänningen är olidlig!

Id


Det börjar blåsa och vi bestämmer oss för att byta plats. På nya platsen börjar Hasse bända stäm efter stäm. En art jag behöver för att ta ledningen. Jag tacklar om ena spöet för att rikta efter stäm. Givetvis går det troll i det, jag tappar en stäm när jag skall lyfta in den och missar massa napp och känner att jag fiskar allmänt dålig. Blir helt besatt av att fånga en stäm. Till slut, efter någon stämliknande mört lyfts in, sitter den ändå där och det visar sig vara både ett nytt PB och ligarekord i längd i Fiskeligan. Jag hade ingen vikt på mina tidigare stämar men den här vägdes till 160 gram så den får hamna på PB-listan.

PB-stäm

Hasse kämpar på och plockar en fin braxen till slut efter bommat en troligen större braxen. 4-4! Oavgjort precis som det brukar sluta tänker vi när något hugger direkt på nedsläppet på mitt ena spö efter utkast. Vevar in och sitter där inte en liten fisk? Jo en löja! En turlöja! 5-4. Jag delar broderligt med mig av löjan till Hasse som tänker fånga en grov färna med den. Ganska snart hugger det på löjspöt men det är en gädda och linan går av efter gäddan visat sig i ytan. Hasse missar en gädda till på andra halvan av löjan och det gör att jag kan lyfta den fiktiva pokalen med en tursam vinst på 5-4.

Sammanfattningsvis en riktigt kul fisketur trots att fisket kanske kunde varit lite bättre storleksmässigt.
Categories: , ,

2 kommentarer:

Robert Andersson sa...

Vilken snygg stol!

Patrik sa...

Det såg lite obekvämt ut när han satt på den i sluttningen.. inte för mina ställbara ben hjälpte särskilt mycket dom heller. Lite väl brant.

Subscribe to RSS Feed