f

2016-07-21

Har ännu inte sett en enda multe i år trots en del spanande. Har visserligen inte varit runt på massa olika ställen men några olika har det blivit och en hel del gånger. Börjar nästan bli lite orolig, idag med värmen trodde jag dom skulle vara på gång. Är det någon som sett några i Göteborgstrakten?

Vet att det setts i Halland men inga mängder.

9 kommentarer:

Robert Andersson sa...

Om du inte hittar nån hur ska jag? Väntar nog ett år till med att jaga den där multen..

Anonym sa...

Det är verkligen oroande med multarna. Känns som att det är samma nedåtgående trend längs hela kusten och inte bara i Sverige för den delen. Tveksamt om vi överhuvudtaget kommer kunna fiska multe i framtiden, trist om så vore fallet. /Tobias

Patrik sa...

Undrar vad det kan bero på? Vore väldigt trist om vår roligaste sportfisk skulle försvinna igen. Det är ju gamla individer så om något hänt (yrkesfiske?) så är det säkert ett väldigt känsligt bestånd.

Haze sa...

Oroa er inte, jag såg 10 000-tals i Ringhals för några veckor sedan. Det var tillräckligt många för att alla sportfiskara på hela västkusten skulle få drilla hela sommaren.

Anonym sa...

Vid ringhals finns det väl nästan alltid multe men det skall synas fisk överallt vid denna tiden. 10000 multar är väl inte speciellt mycket heller om de ska sprida ut sig längs hela kusten. //Tobias

Patrik sa...

Instämmer med Tobias här. Med tanke på hur ofta man såg dom förr så måste det varit långt över 10000 förr. //Fortfarande orolig.

6Tant sa...

Ta det lugnt patrik någon multe av större mängd är inte fångad av yrkesfiskare så vitt jag vet. Inga bra priser på multe.

Carsten Dybkjær sa...

Hej, det er samme problem i Danmark. Observeret meget få multer. Erhvervsfiskere har fanget tonsvis for nogle år siden fa priserne var gode

Patrik sa...

Tack för kommentaren Carsten. Vi får verkligen hoppas dom inte är permanent borta.

Subscribe to RSS Feed