f

2016-08-06


Har spenderat en del tid i ett lånat hus söder om Göteborg. Plockade givetvis med mig lite fiskegrejer. Häromdagen blev det en kort tur ner på klipporna från huset, visste inte exakt vad jag kunde förvänta mig men hade kollat in sjökortet och målet var att försöka bocka av art #44 och #45 för året. Jag antog att det skulle finnas näbbgädda och hoppades även på att det skulle kunna finnas skärsnultra. Den sistnämnda en art som vi som fiskar mest i Göteborg inte är bortskämda med, det finns mest stensnultror i området.

Då siktet var inställt på näbbgädda valde jag flötmete med räka som första metod. Ganska direkt hade jag ett hugg som inte resulterade i något och strax följt efter det dök flötet igen, fast fisk på. Fel art! Kände direkt att detta måste vara makrill och det skulle det ju visa sig det var.


Tog en fotopaus efter ett utkast och sedan när jag vände mig och började leta efter flötet var det borta. Klassiker, strax efter det ser jag hur hela spöet är på väg ut i vattnet. Tyvärr släppte fisken innan jag hann känna vad det var men det var väl makrill igen.


Jag hade inte så mycket tid att fiska och var rejält nyfiken på om det skulle finnas skärsnultra här. Så jag bytte till mindre krok och släppte ner vid kanten. Napp omgående och efter några bommade så kunde jag lyfta in den här krabaten.


En liten stensnultra. Funderade på att ge upp men gav det ett försök till. Och det var tur jag gjorde det för nästa fisk som kom upp var mycket riktigt skärsnultra.


Art #44 för året. Får se om det inte skall bli sex arter till för att nå upp i 50!

0 kommentarer:

Subscribe to RSS Feed