f

2016-12-06


Som sagt... fisket fortsatte och humöret var på topp. Både bland oss fiskare och bland pirålarna som glupskt anföll våra beten. Efter ha tröttnat på att göra nya tackel efter pirålsattacker så beslöt jag för att byta till häckla på ena spöet, jag hade ju redan fått min klorocka. Jag brukar försöka köra med mikrohäckla så ofta som jag kan då det känns väldigt underskattat och just skarpsill känns som en sån art man nån gång kommer stöta på om man kör med en liten häckla i frivattnet.

Efter en stund känner jag att det är någon liten fisk på. Jag har inte riktigt koll på vilket djup fisken högg så det är väldigt spännande när jag vevar upp. Är livrädd när jag börjar närma mig ytan att en makrill eller liknande skall ta fisken. Lyfter upp den i båten och konstaterar ser att det är en sill. Eller? Jag tycker kroppsformen ser lurig ut. Känner på buken, känns som en vanlig sill tycker jag. Ber Kjell kolla på fisken, han håller med om att buken känns vanlig sill och känner sig ganska säker på att det just är en vanlig sill. Kollar ryggfenan och den tyder ju på skarpsill men kan inte riktigt tro på det verkligen är en skarpsill. Försöker räkna fjäll men det är för svårt. Borde inte fisken kännas mer annorlunda om det är en skarpsill tänker jag, men samtidigt tycker jag kroppsformen verkligen inte känns sill. Väl hemma kan jag räkna ihop 48 fjäll och efter en trippelkoll med flera andra duktiga artfiskare så kan jag konstatera att det verkligen är en skarpsill. Dagens andra nya art! Helt otroligt.

Så här i efterhand förstår jag inte varför jag inte greppade att det var en skarpsill ganska direkt då ryggfenan skall vara ett säkert tecken.


Vi fortsätter fisket några timmar till i regnet. Kjell har några smånapp nere på botten och vi är väldigt fundersamma på vad det kunde vara, han lyckades inte kroka dom trots riktigt små krokar. På sista uppvevningen så sitter det en liten fisk på, spännande! Det visar sig vara en liten torsk, väldigt oväntat på denna plats.

Ingen jätteskillad på buken mellan sill och skarpsill
Två ny arter på samma dag alltså. Helt otroligt!
Categories: ,

2 kommentarer:

Haze sa...

Gött mos!! Kommer man få uppleva två nya arter på samma dag igen? Koster, Gullmaren eller 10-gradaren i så fall.

Patrik sa...

Gullmarn tror jag inte på längre för mig i och med dessa två arter. Koster kanske. Blåkäxa brunsnultra, långa och havskatt. 4 på en dag!

Subscribe to RSS Feed