f

2018-07-14


Fredagen den 13:e Juli 2018 kommer borde bli solabborrens dag. Först blev det känt att arten påträffats i en sjö i Gränna som nu höll på att tömmas på vatten för att hindra spridning av den här invasiva arten. Senare på kvällen fick jag syn på en bild i en Facebookgrupp. Bilden visade ett gäng solabborrar som låg i en uttorkad bäck. Det fanns ingen mer information än att bäcken skulle ligga nära en plats vid Kungsbacka. Efter lite funderande och luskande så gissade vi på ett vatten. Trots jag var dunderförkyld och hade massa feber hoppade jag in i bilen och åkte dit. Bäcken skulle visa sig vara nästan helt torrlagd och bara på ett ställe fanns det något vatten alls, där såg jag tecken på fisk men fick aldrig se närmare vad det var. Noterade även att det verkade finnas en damm uppströms bäcken nära några hus. Ville inte köra upp där och störa utan åkte istället hem.

I morse när jag vaknade var platsen bekräftad, det var den där dammen jag sett på kartan. Ringde upp Anders som fått informationen och blev snällt nog guidad dit och visad till en parkeringsplats han fått låna. Väl på plats tar det bara några sekunder innan jag har min första svenskfångade solabborre i handen, gött mos! Dammen är helt fullproppad med solabborre i diverse storlekar Jag har sett individer från 2 cm upp till ungefär 15 cm.
Categories: ,

2 kommentarer:

Haze sa...

94!!!!!!!! Nu är det bara 6 kvar och silveryxan vakar för fullt!!

Patrik sa...

Men du vet väl varför silveryxan vakar?? Den jagar upp havsänglar i ytan!

Subscribe to RSS Feed